برخی نمایندگان مجلس به دلیل آنچه فساد و عدم در نظرگیری عدالت در سفرهای خارجی خواندند؛ خواستار استعفای آقای ابراهیمی از سمت ریاست مجلس شدند.
نمایندگان مجلس میگویند، اگر هر اداره خود در مبارزه علیه فساد اقدام نکند، افغانستان از این بدبختی نجات نمی یابد.
عثمانی فراهی عضو مجلس گفت: " آقای ابراهیمی با سوءاستفاده از صلاحیتهای وظیفه ای مالک میلیونها افغانی شده، بلند منزلها آباد کرده است، مصوبات مجلس تعقیب نشده، از حیثیت پارلمان دفاع نکرده، قومهای نزدیک خود را در پستهای بلند دولتی گماشته است".
آقای فراهی افزود: آقای ابراهیمی بر اساس توافقات سیاسی به عنوان رییس مجلس انتخاب شد؛ بنابراین یک هیات جهت بررسی مسایل فساد وی برگزیده شده و آقای ابراهیمی را از سمت اش برکنار کند.
عبدالرحمان رحمانی نیز گفت: " من به نمایندگی از گروپ پارلمانی رسالت حرف میزنم؛ این گروپ ۴۵ عضو دارد؛ هیچ معیاری در سفرهای خارجی اعضای مجلس در نظر گرفته نشده است؛ نمایندههایی هستند که همه ویژه گیهای سفر را دارند، اما حق آنان از سوی هیات اداری در نظر گرفته نمی شود".
آقای رحمانی نیز خاطرنشان کرد: آقای ابراهمی در نتیجه اختلاف نظرهای نمایندگان بر سر انتخاب رییس و بر اساس یک دعای دسته جمعی جهت ختم اختلافات، رییس انتخاب شد؛ "بنا بر این ما دعای خود را پس میگیریم و آقای ابراهیمی لطف نموده از ریاست کنار بروند".
همچنین نمایندگان مجلس، آقای ابراهیمی را به عدم اداره درست جلسات عمومی متهم کردند.
برخی نمایندگان، پیشنهاد کردند که بحث روی تعیین تکلیف برای آقای ابراهیمی و بررسی فساد در داخل مجلس در یک آجندای مشخص گرفته شود.
در همین حال؛ رییس مجلس تمامی اتهامات وارده برخودش را رد کرد.
آقای ابراهیمی گفت: " رفتن به سفرهای رسمی خارجی جزو وظیفه رسمی رییس مجلس است و من هیچ کار غیر قانونی انجام نداده ام و در مورد این که ۱۰ نفر اعضای فامیل خود را در سفرهای خارجی همراه خود برده ام نادرست است و بهتان در حق مسلمان درست نیست".
ابراهیمی در مورد بررسی فساد در مجلس نیز خاطرنشان کرد که کمیسیون تفتیش مرکزی مجلس در این مورد گزارشهایش را آماده کرده است.
این در حالی است که رییس مجلس در یک ماه اخیر دو سفر پی هم به ژینو جهت شرکت در نشست اتحادیه بین پارلمانی و عربستان همراه با رییس جمهور غنی داشت و نمایندگان معتقد اند که سفرهای بیموجب خارجی مصارف هنگفتی را بر بودجه پارلمان و اقتصاد افغانستان تحمیل کرده است.
گفته میشود که مصارف سفرهای خارجی، حدود ۳.۳ درصد، پا از بودجه عادی فراتر گذاشته است.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/2832